Monday, November 11, 2013

"Ebaõnn tuleb nagu kibe rohi alla neelata" - Andrus Kivirähk

Et asi liiga roosiliseks ei kisuks, sisaldab minu täna postitus üht ebaõnnestumist.
Tavaliselt külastab ebaõnn just siis, kui tema jaoks kõige vähem aega on ning ega seegi kord polnud erand..
Kuid oma vigadest õpime ning järgmine kord oleme õnnestumisele juba lähemal :)


Singi-juustu "quiche"

Põhi:

3 dl       jahu
150 g    võid 
0,5 tl     soola
2 sl       vett


Kate

3             muna
3,5 dl      rõõska koort
1             suur sibul
0,5 tl       soola
2 dl         riivjuustu
200 g      sinki 

Haki külm või jahuga. 
Lisa vesi, sõtku kiiresti tainaks ja aseta tunniks külma. 
Rulli tainas ümmarguseks kettaks ning aseta vormi põhja ja äärtele. Torka kahvliga tainapõhja mõned augud. 
Küpseta ahjus 225 kraadi juures 10 minutit. 



PS! Enne ahju panemist soovitan ikka õige pirukavormi välja otsida.. mida mina ei teinud (miks? Ehk ma ei osanud kell 3 öösel korralikult retsepti lugeda, igat asja tuleks ikka omal ajal teha... )
 ja sealt minu allakäik alguse saigi ning lisaks lasin veel põhjal liialt pruuniks ja kõvaks küpseda - hoidisin üle lubatud aja ahjus.. (tahtmatult ;) )   

Selline oleks sobiv vorm : 











Pruunista pannil sink ja sibul ning aseta eelküpsetatud põhjale


See faas õnnestus :) 

Klopi munad ja koor segamini ning maitsesta. Sega hulka riivjuust ja kalla segu pirukale.
Küpseta ahjus 200 kraadi juures 20-30 min, kuni pirukas on pealt helepruun. 





 

Vot nii juhtub kui retsepti lugeda ei oska ja kell 3 öösel küpsetad...









Ja voila! :) Selline ta siis välja näebki.. 
Aga oma vigadest õpime, eks   :) 




"Head isu!" 

No comments:

Post a Comment