Pitsa on ahjus küpsetatav ümmargune lahtine pirukas, mis kaetakse tomatipasta, juustu ja muude kattematerjalidega. Sünnikohaks peetakse Napolit, kuigi sarnast toitu valmistati juba Vana-Kreekas.
Tänapäeval on pitsa populaarne mitmel pool maailmas.
Nimi "pitsa" tuleb kreeka päritolu ladina keelsest verbist pinsere, mis tähendab 'pressima'.
Mina küpsetan tavaliselt pitsat siis kui on keegi külla tulemas ning katteks lisan seda, mida parajasti kapis leidub...
Seekordne pitsa tuli selline:
põhi:
pitsapõhja pulber
natuke õli
vett
tomatipasta
riivjuustu
sinki
paprikat
maitsestamiseks võid kasutada näiteks oreganot,vahemere ürdisegu või pitsamaitseainet.
Vala pitsapõhja pulber kaussi ning lisa klaasitäis vett ning veidi õli.

Sega komponendid segamini ning sõtku tainaks.

Seejärel vala tomatipasta ning aja see laiali.


Lisa kattematerjal ning raputa peale ohtralt riivjuustu.

Aseta eelsoojendatud ahju ning küpseta 200 kraadi juures 15 min.

Naudi ;)
No comments:
Post a Comment