Koogile annab iseloomu šokolaadi-biskviit-tainas, šokolaadi külluslikku maitset täiendab aprikoosikeedis. Pealt on tort lakooniline - sile šokolaad, kust ei tohiks puududa kuulsa esmavalmistaja nimi. Traditsiooniliselt serveeritakse Sacheri torti vahukoore ja kohviga.
Kuna mu isal on homme sünnipäev ning Sacheri tort kuulub tema lemmikute hulka, siis olen talle viimased kaks aastat sünnipäevaks seda torti teinud ning jätkasin traditsiooni ka see aasta.
Põhi:
225 g mõrušokolaadi
200 g jahu
150 g suhkrut
120 g võid
7 muna
Vahele määrimiseks:
150-175 g aprikoosikeedist
Kate:
225 g mõrušokolaadi
100 g tuhksuhkrut
80 ml külma kanget kohvi
50 g võid
2-3 tilka vanilliessentsi või 1/2 tl vanillisuhkrut
+
50-75 g mõrušokolaadi nime jaoks :)
Sulata šokolaaditükid vesivannil ja lase jahtuda.
Vahusta suures kausis või ja suhkur.
Vahustamist jätkates lisa ükshaaval munarebud, sulatatud šokolaad ja jahu.
Vahusta munavalged tugevaks vahuks ning sega ettevaatlikult taignasse.
Tõsta tainas ettevalmistatud vormi (ehk küpsetuspaberiga voodertatud).
Küpseta 160-kraadises ahjus 50-60 minutit.....
Lase tordipõhjal täielikult jahtuda ja lõika see kaheks kettaks.
Määri alumisele kettale aprikoosikeedist ja tõsta teine ketas peale.


(Kuna need kaks ketast on üsna haprad, siis võivad nad kergesti purunueda - sel juhul tuleb panna terve ketas alumiseks ning ülemise ketta tükid laduda keedise peale.. )


(Kuna need kaks ketast on üsna haprad, siis võivad nad kergesti purunueda - sel juhul tuleb panna terve ketas alumiseks ning ülemise ketta tükid laduda keedise peale.. )
Katteks sulata veevannul või ja šokolaad.
Lisa külm kohv, tuhksuhkur, vanilliessents (või vanillisuhkur), klopi läbi ja määri tordi pealmisele kihile ning külgedele.


Et olla originaalitruu, nirista sulatatud šokolaadiga tordile ka kuulsa Sacheri nimi.
See tort oleks hea eelmisel päeval valmis teha ja hoida jahedas kohas või külmkapis.
Head isu :)
No comments:
Post a Comment