Sunday, October 13, 2013

Õunad, õunad, õunad!

Õunauputus on sügiseti tavaline nähtus.
Kuna õun toorena on väga maitsev puuvili, kuid samas ka selline millest kiiresti ära tüdineb, mõtlesin hakata tegema järgmised postitused õuntest.

Õunauputus vol. 1

Ahjuõunad

See retsept pärineb minu vanaemalt ning omakorda veel varasematest põlvkondadest.

Vaja läheb
õunu
natukene vett ja õli
suhkrut
kaneeli


Puhasta õunad, kuid Eesti õunade puhul ära koori.
Lõika õunad sektoriteks ning aseta kõrgete äärtega alusele




Vala umbes 40 ml vett ja 1 spl täis õli.
Puista õunad üle suhkru ja kaneeliga ning aseta eelsoojendatud (200 kraadi) ahju.


Küpseta umbes 7-10 min, kuni õunad on pehmed.
Aseta kaussi ning soovikorral vala üle külma piimaga.





Head isu!

No comments:

Post a Comment