Kuna tänane postitus ei saa oma retsepti tõttu väga sisukas olema, siis otsustasin, et kõigest hoolimata võib ju miljöö ja atmosfääri kirjeldustele rõhuda. Põnevam on lugeda ka, millega klassikaaslased lisaks peale
a- ja b-maja veel tegelevad.
Nimelt kolmapäeva õhtul helistas klassivend Jüri ja kutsus Hesburgerisse. Algul põiklesin, kuna kell oli üpris palju, c.a pool kümme õhtul. Mitte eriti pika järelemõtlemise tulemusena otsustasin siiski minna, sest mul hakkas kahju, et Jüri peab üksi sööma minema. Jõudnud bussipeatusesse, kohtusin seal oma üllatuseks Angela, Ingriti ja Marceliga, kes suundusid samale marsruudile.
Bussis kohtusime Jüri ja Britaga. Kuna õhtu ei olnud enam poisike, siis ei tahtnud midagi väga rasket tellida ja otsustasin minisalati ning fanta kasuks.

Minisalat: kapsas 3.87 kcal kirsstomatid 17 kcal kurk 1.97 kcal Caesari kaste 63.5 kcal igaks juhuks lisasin kaloraaži, et postitus väga info vaene poleks. **
*

Täna oli mul võimalus süüa oma õele kingitud Hiina kuukooki.
Esmasel maitsmisel ei olnud vigagi. Amps sisaldas justkui halvaa, mee ja pähklite rammusat segu.
Kui jõudsin aga täidiseni, siis muutus asi rohkem kui õõvastavaks, nimelt oli tunda maksa maitset. Sinnapaika see söömine jäigi.
Hilisematel uuringutel internetis selgus, milliseid toiduaineid traditsioonilise koogi puhul kasutatakse. Siinkohal kasutaks vanasõna: ''Ära hüppa tundmatus kohas vette!''. Kopeerin teile järgnevad read, et te aimu saaksite, millega on tegu.
"Hiinlaste kuupüha, mida kutsutakse ka sügise keskpaigapühaks, on liikuv püha ning traditsioonilise kuukalendri järgi tähistatakse seda alati kaheksanda kuu 15 päeval, ehk siis sügise kirkaima täiskuu ajal. Kuupüha veetmine tähendab hiinlaste jaoks eeskätt perepüha ning täiskuu sümboliseeribki peret ning pereväärtusi. Seetõttu veedavad ka paljud välishiinlased kogu maailmas seda püha kodumaal elavatele sugulastele mõeldes. Kuupüha veetmise juurde kuuluvad lahutamatult kuukoogid, mille traditsioon pärineb juba Songi-ajastust (1127-1279). Just siis sai tavaks, et inimesed hakkasid teineteisele kinkima kooke, mis tradistiooniliselt sisaldasid ubadest, lootuse seemnetest ning munakollasest tehtud täidist. Kuukookide osas esineb ka piirkondlikke erinevusi. Näiteks Suzhous soositakse juba viimased tuhat aastat õhulisi, väga magusaid ning rasvaseid kooke. Ida-Hiinas on kuukoogid väiksemad, kui mujal Hiinas ning kohaliku eripärana sisaldavad need soolast sealiha ning kooke serveeritakse kuumalt."
Maitserikast nädalavahetust!
No comments:
Post a Comment